شما اینجا هستید

اخبار » ساحل گناوه آلوده به فاضلاب‎های خانگی
گروه : اخبار

خبر بندر:  گناوه با وجود ساحلی زیبا و مکانی گردشگرپذیر، اما با سرازیر شدن فاضلاب های خانگی و آبهای سطحی شهری، آلوده و در معرض آسیب جدی قرار گرفته است.

به گزارش«خبر بندر:»؛ سرازیرشدن فاضلاب های خانگی و شهری وضعیت سلامت ساحل را که پرجاذبه ترین محل برای تفرجگاه است، هدف قرارداده وبوی تعفن ناشی از آن، باعث رنجش خاطر مردم و هموطنانی است که از این نقطه دیدن می کنند.

http://img8.irna.ir/1396/13961019/82790051/n82790051-72099902.jpg

با وجود اینکه شبکه جمع آوری فاضلاب کانال دفع آب های سطحی به ساحل گناوه در بخشی از خیابان ساحلی احداث و درسال ۱۳۹۴ به بهره برداری رسید، اما هر از چندگاهی دریچه هایی که در چندنقطه ساحل تعبیه شده بدلیل گرفتگی فاضلاب های خانگی و یا بارندگی باز و به ساحل هدایت می شود.

بستن مسیرهای ورودی به ساحل بیشتر در تعطیلات نوروز انجام و در پایان حضور مسافران نوروزی، دوباره بازگشایی می شود که این روند باعث خواهد شد فاضلابی که حداقل به مدت یک ماه در جایی محصور شده باشد یک دفعه راهی به بیرون پیدا کند و پیامدهای ناخوشایندی داشته باشد.

ورود فاضلاب از ۱۱ کانال به ساحل گناوه

مسئول و نماینده انجمن سبزاندیش یاوران طبیعت گناوه در گفتگو با ایرنا می گوید: ورود فاضلاب به ساحل این بندر از طریق چهار کانال با حجم قابل توجه بطور مستقیم و هفت کانال بطور غیرمستقیم (ابتدا خور و سپس ساخل) رها سازی می شود.

غلامرضا نعمتی افزود: رهاسازی فاضلاب شهری علاوه بر بوی متعفن و چشم انداز زننده، سبب بروز پیامدهای ناگواری همچون تهدید سلامت عمومی با شیوع عوامل بیماری زا، آلودگی منابع زیرزمینی و دریایی و زیست محیطی و مرگ آبزیان، کاهش آمار بوم گردان محلی و غیرمحلی را در پی دارد.

این دوستدار فعال محیط زیست، راهکارهایی برای رهاسازی ساحل گناوه از فاضلاب به این شرح پیشنهاد می دهد: نصب تابلوهای هشداردهنده ممنوعیت شنا در مناطق آلوده و نصب پکیچ های تصفیه فاضلاب به منظور تامین فضای سبز نوار ساحلی.

رئیس انجمن یاوران سبزاندیش طبیعت گناوه بیان کرد: این انجمن در چندین نوبت بصورت حضوری و مکتوب، راهکارهای جلوگیری از ورود فاضلاب به ساحل را به مسئولان مربوطه اعلام کرده ایم اما نتیجه ای عاید نشده است.

فاضلاب، تهدید جدی برای آبزیان و سلامت شناهگاهها

رئیس اداره حفاظت محیط زیست گناوه گفت: باتوجه به اینکه چهار کانال بزرگ فاضلاب گناوه به دریا ختم می شود سالانه حجم بالایی را روانه این منقطه می کند، آب های آلوده ناشی از آن نه تنها بر روند رشد آبزیان دریایی تاثیر منفی دارد بلکه تهدیدی جدی برای سلامت افرادی است که در این منطقه شنا می کنند.

محمد تولیده افزود: بیشتر درصد آلودگی حاصل از تمامی آلاینده های آب در عمق کم و نزدیک به ساحل اتفاق می افتد که بشدت می تواند روی زندگی و سلامت افراد بویژه کودکان تاثیر منفی بگذارد.

وی اظهار کرد: به رغم اینکه عملیات اجرایی فاضلاب ساحل گناوه به اتمام و به بهرداری رسیده اما هر ازچندمدتی که کانال های در این مسیر بویژه در فصل بارندگی انباشت می شود دریچه های تعبیه شده باز و به دریا سرازیر می شود.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست گناوه گفت: این طرح به جای اینکه آب های سطحی آلوده و فاضلاب ها را وارد تصفیه خانه فاضلاب شهر کند به ساحل سرازیر می شود.

تولیده گفت: انتشار بوی نامناسب و احتمال انتقال انواع بیماری ها به شهروندان و گردشگران دراین نقطه برای شهر گردشگری گناوه زیبنده نیست و باید هرچه زودتر به این وضعیت رسیدگی شود.

فاضلاب،اولین معضل شهر گناوه

سرپرست شبکه بهداشت و درمان گناوه گفت: در جمع بندی تدوین نظام نامه سند سلامت این شهرستان موضوع فاضلاب به عنوان اولین معضل و مشکل شهر گناوه به شمار آمده که آلودگی ساحل نیز را شامل شده است.

محمد بازیاری افزود: از دستگاه های مرتبط شهرداری و آب و فاضلاب انتطار داریم با همکاری و برنامه ریزی مناسب به منظور حفظ سلامت و زیبایی ساحل از سرریزشدن فاضلاب در کانال های انتقال آب های سطحی که به دریا منتهی می شود، جلوگیری شود.

وی گفت: نصب دربندهای کشویی در کانال های انتقال آب های سطحی منتهی به دریا می تواند از سرازیرشدن آب و فاضلاب های خانگی ممانعت کند.

کانال های دفع فاضلاب در ساحل ایراد فنی دارد!

مدیر آب وفاضلاب گناوه گفت: طرح احداث شبکه فاضلاب به ساحل اگر چه در نقشه اولیه نبوده اما بدلیل وضعیت نامناسب و نازیبایی که فاضلاب خانگی در ساحل زیبای این شهر بوجود آورده بود، اجرایی شد.

غلامرضا مختاری افزود: این پروژه با هدف جلوگیری از سرازیرشدن کانال دفع آب های سطحی و سرویس های بهداشتی که توسط شهرداری درجوار خیابان های منتهی در جوار ساحل انجام شده بود در سال ۹۴ اجرایی شد اما ۴ دریچه تعبیه شده در مسیر بدلیل رعایت نکردن اصول فنی توسط پیمانکار شهرداری کارآیی ندارد.

غلامرضا مختاری افزود: وضعیت کانال های تعبیه شده این پروژه بگونه ای است که در هنگام بارندگی و زمان گرفتگی باید باز و به دریا بریزد و امکان برگشت آن وجود ندارد.

وی اظهارکرد: درحالی که این طرح به منظور جلوگیری از ورود آب های سطحی و سرویس های بهداشتی به ساحل اجرایی شده اما فاضلاب های خانگی از دورترین نقطه محلات شهر به این کانال ورود و به ساحل سرازیر می شود.

وی با بیان اینکه برای جلوگیری از سرازیرشدن فاضلاب به ساحل سه راهکار وجود دارد، اظهارکرد: احداث دریچه های آب بند مجدد با رعایت اصول فنی توسط شهرداری، متصل شدن ۱۰ هزار خانواری که انشعاب فاضلاب را ریخته و از شبکه استفاده نمی کنند و پاکسازی مرتب مسیر این کانال از راهکارهای مناسب در حل معضل بوجود آمده در ساحل است.

آمادگی همکاری شهرداری گناوه درباره فاضلاب

شهردار بندرگناوه گفت: شهرداری در برطرف کردن مشکل ایجاد شده در ساحل گناوه تلاش خود را بکار خواهد بست.

ماشاالله احمدی افزود: درصددیم به منظور برون رفت از آلودگی ساحل گناوه تعداد چهار دریچه قابل کنترل احداث شود.

وی اظهار کرد: درصورتی این دریچه ها کارآیی لازم را خواهند داشت که سیستم فاضلاب شهری کارکرد سالم و مرتبی داشته باشد و فاضلاب های خانگی وارد کانال های دفع آب های سطحی در این مسیر نشود./ خلیج فارس

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

خبر بندر | بندرگناوه، بندر دیلم، بوشهر