استفاده پیوسته از بطری آب برای نگهداری در یخچال خطر آفرین است
خبربندر: کارشناس مسئول واحد نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: استفاده پیوسته از بطری آب برای نگهداری در یچخال سلامتی را تهدید میکند.
به گزارشخبربندر به نقل از ایرنا نوشین حسنزاده روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: آب از منابع طبیعی مانند چشمه به دست میآید و ترکیبات آن در فصول مختلف سال ثبات نسبی داشته و تحت شرایطی که ویژگیهای آن تغییر نکند، جمعآوری و در نزدیکترین محل ممکن به سرچشمه آب، تحت شرایط بهداشتی خاص بستهبندی میشود.
وی افزود: آب بستهبندی (آبهای معدنی یا آشامیدنی) دارای تاریخ انقضای مشخصی است و باید طبق یک سری اصول و نظارتهای غذایی تولید شود.
حسن زاده یادآورشد:آبهای معدنی به دلیل تولید مواد سرطانزا نباید مقابل نور خورشید قرار بگیرند و استفاده این محصول باعث میشود تا اثرات منفی بر بدن مصرف کننده بگذارد.
وی اضافه کرد: اگر آب بیش از ۶ ماه در بطریهای آبمعدنی که مردم بهطور معمول از آنها استفاده میکنند، نگهداری شود، احتمالِ آلودگی در آنها بهشدت افزایش مییابد، بنابراین خانوادهها باید از استفاده مکرر این ظروف برای نگهداری آب در یخچال خودداری کنند.
حسن زاده گفت: ظروف بستهبندی باید محصول را از آلودگی و آسیب محافظت کند و برای حمل و نقل و نگهداری مناسب، از ظروف یکبار مصرف برای بستهبندی آبمعدنی استفاده شود و همچنین این ظروف باید از نوع مناسب برای مواد غذایی بوده و هیچگونه اثر سوئی روی فرآورده نهایی نداشته باشد.
کارشناس مسئول واحد نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان با بیا ن اینکه، بستهبندی آبهای معدنی، جزو مناسبترین و سالمترین نوع بستهبندیها است، گفت: چنانچه بطریهای آبمعدنی در شرایط عادی نگهداری شوند، خطری مصرفکننده را تهدید نمیکند.
حسنزاده بیان کرد: ظروف بایستی دور از تابش مستقیم نور خورشید حملونقل شود و در جای خنک و دور از یخزدگی نگهداری شود تا باکتریها قادر به رشد و تکثیر نباشند و از محصول در برابر تغییرات شیمیایی و میکروبی و آسیبهای فیزیکی در حمل و نقل محافظت شود.
حسنزاده با تاکید بر اینکه، حملونقل بستههای آبمعدنی باید توسط کامیونهای مسقف انجام شود، تصریح کرد: این پلاستیکها پس از انقضا یا بهویژه هنگامی که در معرض گرما، از جمله نور خورشید و ماشینهای داغ یا کامیونهای ذخیرهسازی قرار میگیرند، به مایع بطری نفوذ میکنند و سمیت موجود در مواد پلاستیکی وارد آب میشود و این نه تنها بر طعم آب تأثیر میگذارد، بلکه میتواند خطر جدی برای سلامتی ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه، حتی یک بطری پلاستیکی کاملاً جدید که ساعتها یا بیشتر در یک کامیون گرم مینشیند، میتواند ترکیبات نامطلوب و سمی در آب به وجود بیاورد، گفت: بهعنوان یک قاعده کلی، زمانی که آبمعدنی را خریداری میکنید، به مدت طولانی در معرض حرارت شدید قرار ندهید یا آن را خیلی نزدیک به مواد شیمیایی خانگی نگذارید و پس از باز شدن در بطری خود، آن را در یخچال قرار دهید.