وضعیت نامطلوب زیر ساخت های استان بوشهر در پایان دولت سیزدهم
خبربندر: دولت سیزدهم در حالی در مسیر تحویل به دولت چهاردهم به ریاست دکتر پزشکیان می باشد که شرایط این روزهای کشور، پیام آوار روزهای پرچالشی برای مسولین دولت جدید را می دهد.
دولت سیزدهم که در شروع کارش سیاست های اقتصادی خود را تحت عنوان جراحی اقتصادی با آزاد سازی نرخ بعضی از کالاهای اساسی آغاز کرده بود و از مردم خواسته بود تا چند ماهی صبر کنند تا شرایط به وضع عادی برگردد، خیلی زود در مسیر جراحی اقتصادیش گرفتار شد و کار از دستش در رفت تا به یکباره کالاهای اساسی در بازار بصورت بی سابقه ای راه صعود را در پیش بگیرند. اتفاقی که در حوزه معیشت، مردم را بیش از پیش فقیرتر و نیازمند تر کرد.
اگر علاوه بر کالاهای اساسی ،نگاهی به بازار خودرو، زمین و مسکن، بورس، ارز و طلا و اشتغال هم در دولت سیزدهم بیندازیم نوعی عقب گرد اقتصادی را شاهد هستیم که خروجی آن کاهش خرید شهروندان و در نهایت فقیر تر شدن آنها در حوزه اقتصادی را در پی داشته است.
در حوزه های دیگر نیز در دولت سیزدهم شاهد یک بی سر وسامانی و رها شدگی بودیم که عواقبش کاملا در این روزهای ابتدایی دولت چهاردهم مشخص شده است. در حوزه ورزش معدود زیر ساخت های ورزشی که از قبل ساخته شده اند دیگر قابل استفاده نیستند بطوریکه لیگ برتر فوتبال ایران متاثر از این مشکل با چالش های مهمی روبرو گردیده است. و نمونه بارزش هم از بین رفتن ورزشگاهای کشور است بطوریکه هیچ مکان استانداردی برای بازی تیم های باشگاه های مطرح وجود ندارد و مجبورند در شهرهای دیگر و در زمین های غیر استاندارد به میدان بروند. در این بین تیم ملی هم سرانجام غم انگیزی دارد و مجبور شده در زمین غیر استانداردی به زمین برود.
در حوزه فرهنگ و هنر اوضاع بدتر از ورزش است بطوریکه علاوه بر عدم توسعه زیر ساخت ها ، دل زدگی و قهر و البته بایکوت هنرمندان باعث رکود در فعالیت های هنری گردیده است. دراین بین سپردن سکان مدیریت فرهنگی و هنری استان ها با افراد نا آشنا باعث عقب افتادگی رویدادهای فرهنگی و هنری گردیده است.
در استان بوشهر اما وضعیت اقتصادی، زیربنایی، سرمایه گذاری ، انرژی ، تجاری ، اشتغال ،فرهنگی، هنری و… بسیار بی سرو سامان تر از وضعیت کلی کشور است بطوریکه باعث ناخشنودی مردم را فراهم نموده است. مسولین دولت سیزدهم در استان بوشهرکه در اوایل انتصاب با بیان عناوین پر طمطراق و دهن پرکنی مثل توسعه اقتصاد دریا محور به سر کار آمده بودند. نه تنها در این زمینه برنامه ای نداشتند، بلکه تنها ممر درآمد مردم و ملوانان و دریانوردان بوشهری را بستند وبدین سان در قالب لایحه ای که از سوی دولت و با مشارکت مسولین استانی به مجلس تقدیم گردید ، قانون ته لنجی یا کالای همراه ملوان که در دولت جناب آقای خاتمی به مردم استان بوشهر اهدا شده بود لغو نمودند! اتفاقی که می تواند ضربات جبران ناپذیری را به اقتصاد جنوب کشور و مناطق مرزی جنوب وارد نماید.
در حوزه راه در دولت سیزدهم در استان بوشهر نه تنها اتفاق جدیدی نیفتاده بلکه پروژه های نیمه تمامی مثل دالکی کنار تخته، گناوه میشان ، ساحلی بوشهر به بندرریگ، ساحلی بوشهر به دیر هم یا به حال خودشان رها شده و یا پیشرفتشان بسیار کند بوده است. به عنوان جاده کمربندی گناوه که بعد از سالها نه تنها به مرحله استفاده نرسید بلکه حذف تقاطع غیر همسطح یا زیر گذر و رو گذرهای این جاده نیز باعث اعتراضات مردمی در بین روستاهای بخش مرکزی گناوه شد.
در حوزه آب، ساخت آبشیرین کن هایی که در دولت آقای روحانی آغاز شده بود به سرانجام نرسیدتا استان با بحران کم آبی روبرو شود. دراین بین دروغ بزرگ مسولین استان در خصوص حل مشکل جیره بندی آب مرکز استان بعد از سفر دوم رییس جمهور فقید شهید رییسی نیز از جمله اتفاقات زشتی بود که تا همیشه در کارنامه مسولین دولت سیزدهم خواهد ماند.
در حوزه برق وضعیت بسیار بغرنج تر از آنی هست که فکرش را می کنید. بطوریکه قطع مکرر برق و البته بدون زمانبندی و اطلاع قبلی مردم استان بوشهر را حسابی کلافه کرده است. این در حالی است که بطور بی سابقه ای ادارات در تابستان امسال در سراسر ایران تعطیل شد تا شاهد قطعی برق بالاتری نباشیم و این نشان از آن دارد که در حوزه زیر ساخت های برق دولت سیزدهم در سراسر کشور درجا زده و نتوانسته هم پا با رشد مصرف برق در زمینه تولید برق توفیقی داشته باشد.
بطوریکه وزیر نیروی دولت چهاردهم نیز در این رابطه هشدار داده که: ناترازی آب و برق مسالهای جدی است، مسالهای که ریشه در اقتصاد ناکار آمد برق دارد و در این راستا توجه به اصلاح اقتصاد آب و برق ضروری است.
در حوزه زیر ساخت های ارتباطی نیز اوضاع این روزهای ارتباطاتات سیار در استان خوب نیست عدم آنتن دهی مطلوب در اکثر شهرها و روستاهای استان بیشتر خانواده های را شاکی کرده بطوریکه هرروزه شاهد اعتراضات مردمی دراین زمینه هستیم.
حوزه بهداشت و درمان وضعیتش بسیار نامناسب است بطوریکه تعداد زیادی از درمانگاه های بخش ها و شهرهای مختلف استان حتی پزشک عمومی هم ندارند و چه رسد به پزشک متخصص، اعتراض و اعتصاب پرستاران استان بوشهر هم در روزهای پایانی دولت سیزدهم بر عدم رضایت کارکنان بخش سلامت از حقوق و دستمزدشان حکایت دارد.
در حوزه آموزش و پرورش کمبود معلم در مدارس استان کاملا مشهود است بطوریکه سال تحصیلی گذشته بسیاری از مدارس در هفته های ابتدایی معلم نداشتند .
کارکنان دولت در دستگاه های اجرایی نیز از وضعیت حقوق و دستمزدشان و عدم رشد واقعی حقوق کارمندان همراه با رشد توررم گله مند هستند. و می گویند کارکنان دولت هر روز فقیر تر می شوند.
در حوزه جوانی جمعیت قول هایی که دولت سیزدهم در خصوص وام فرزند آوری، ودیعه مسکن، دادن زمین و بقیه مزایای فرزند آوری به خانواده ها داده بود در استان بوشهر محقق نگردید و این باعث انتقاد خانواده ها و حتی امامان جمعه سراسر استان نیز گردید.
و قص علی هذا که حال شما خود حدیث مفصل بخوانید از این مجمل