شما اینجا هستید

گفتگو » گفتگو با حاج اله کرم مظفری پیرغلام اباعبدالله
گروه : گفتگو

گفتگو: مططفی مظفری
جوانان راه امام حسین را در پیش بگیرند

– در چه سالی و کجا متولد شدید؟ در سال ۱۳۱۵ در روستای پوزگاه از توابع شهرستان گناوه به دنیا آمدم.
– چقدر سواد دارید؟ سواد مکتبی یعنی خواندن قرآن و نوشتن.
– از چند سالگی و نزد چه کسی شروع به آموختن قرآن کردید ؟ در ۹ سالگی و نزد پدرم شیخ غلامحسین مظفری که روحانی روستا بود و همه ی بچه های روستا در کلاس پدرم شرکت می کردند.
– چند سال طول کشید تا خواندن قرآن را یاد گرفتید؟ در طول ۱ سال خواندن قرآن را آموختم و در کنار آن کتاب های حیدر بیگ و دیوان حافظ را خواندم.
– آن سال ها در روستا، ایام محرم چه مراسماتی بود؟ در روستا که بودم در حسینیه ای که متصدی آن کدخدای ده بود مراسم کتابخوانی بود یعنی سخنران سخنان خود را از روی کتاب می خواند. در آن زمان مرحوم محمدحسن احمدی و پدرم شیخ غلامحسین مظفری روضه خوانی می کردند و من که ۱۲ سال داشتم پای منبر می نشستم و به روضه گوش می دادم و در سینه زنی پامنبری سینه می زدم.
– وقتی به گناوه آمدید مراسمات محرم را در کجا برگزار می کردید؟ در سال ۱۳۴۵ پس از ازدواج و تشکیل خانواده که به گناوه آمدم از آنجا که مسجد کم بود مراسم دهه محرم را در خانه خودم برگزار کردم و مردم محله در آن مراسم شرکت می کردند و آنچه در نزد پدرم آموخته بودم خود اقدام کردم و کتابخوانی و قرائت دعای مراسم را خودم انجام می دادم. بعدها مراسماتی که در خانه های اطراف برگزار می گردید از من برای کتاب خوانی و روضه خوانی دعوت می کردند و حدود ۱۵ سال در منزل خود مراسم عزای امام حسین را برپا کردم.
– بعد از آن در کجا مراسم برگزار می کردید؟ در آن سال ها نیاز به ساخت یک مسجد در محله را احساس می کردم و در قطعه زمینی که مرحوم کربلایی علی فرزند عبداله واسطه شد تا آقای جوهر پور زمین را به مسجد اهدا کند. من برای ساخت مسجد در محله به در خانه تک تک مردم رفتم و از آنها برای ساخت کمک گرفتم و هرکس به اندازه قدرت خود کمک می کرد و مردم مرا تشوق و دعا می کردند و بعد به کمک خیر گناوه ای به نام مرحوم حاج عبدالحسین ادراکی بقیه هزینه مسجد تأمین گردید و مسجد حضرت زینب در سال ۱۳۵۹ تأسیس گردید و از آن به بعد مراسمات دهه محرم و ماه رمضان را در مسجد برگزار می کردیم.
– اولین سخنران مراسم دهه محرم در مسجد را به یاد دارید؟ بله، مرحوم فارسی بندری حدود ۸ سال در این مسجد بر روی منبر می رفت و بعدها مرحوم شیخ حسن داودی، حجه الاسلام بدری و در آخر سید حسین موسوی که هم اکنون امام جماعت مسجد هم هست سخنران مراسمات محرم هستند.
– حالا در مسجد چه فعالیتی دارید؟ دهه محرم مراسم زیارت عاشورا، سینه زنی پامنبری، سخنرانی و روضه خوانی، زنجیرزنی و سینه زنی سنتی را برگزار می کنیم. در ماه رمضان ختم قرآن، دعا، احیاء شب قدر و مراسم ولادت و شهادت ائمه را برگزار می کنیم.
– شما خادم اهل بیت هستید از خدمت به اهل بیت چه احساسی دارید؟ من افتخار می کنم که اهل بیت اجازه خدمت و نوکری خود را به من داده اند و احساس می کنم که اهل بیت من را دوست داشته اند که این افتخار را به من داده اند.
– چرا می گویند در عزای امام حسین باید گریه کرد؟ گریه کردن برای امام حسین (ع) ثواب دارد و روایت های فراوانی در این مورد آمده است و خدا این توفیق را به من داده است تا در پای منبر و در عزای اباعبداله اشک بریزم و از این بابت خدا را شاکرم.
– در سالهای گذشته از شما بعنوان پیرغلام اباعبداله تقدیر شد وقتی آن لوح را گرفتید چه احساسی داشتید؟ خدا را شکر کردم و از این که عمر خود را در این راه گذرانده ام افتخار کردم.
– شما حدود ۶۰ سال پای منبر اباعبداله نشسته اید مؤثرترین و زیباترین واقعه کربلا که شنیده اید به نظر شما کدام است؟ در روز عاشورا وقتی نوبت به جنگ فرزند حضرت زینب فرا می رسید حضرت زینب به داخل خیمه رفت تا چشمان امام حسین در چشم او نیفتد و امام از زینب خجالت بکشد که مبادا فرزند او را به جنگ نفرستد از این حرکت حضرت زینب خیلی خوشم آمد و صحنه تشنه بیرون آمدن حضرت عباس (ع) از نهر آب و ریختن آب در آستانه خوردن را خیلی دوست دارم.
– از روضه کدامیک از اهل بیت بیشتر متأثر می شوید؟ وقتی روضه حضرت فاطمه الزهرا خوانده می شود بی تاب می شوم و بسیار گریه می کنم چون مصیبت بزرگی بود و پس از آن از روضه حضرت عباس.
– توصیه شما برای جوانانی که در هیأت ها فعالیت می کنند چیست؟ این جوانان باید بدانند که اباعبداله الحیسن آنها را دوست داشته است که آنها را به حسینیه و تکیه دعوت کرده است و هرکسی لیاقت شرکت در این مکان ها را ندارد و آنها باید راه امام حسین را در پیش بگیرند و کارهایی که امام حسین می پسندد انجام دهند.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

خبر بندر | بندرگناوه، بندر دیلم، بوشهر