شما اینجا هستید

اخبار » نامه لنج داران دیلمی به رئیس جمهور
گروه : اخبار

بسمه تعالی
به سختی مردم دیلم بپویند مسیر زندگانی را بجویند
کشند بهرمعیشت بار زحمت که بگشاید خداوند راه رحمت
به دریاچشم دارند انتظارند هماره انتظار روزگارند
ولی بس تلخ باشد زندگانی ندیدند خیر از دور جوانی
به پیری می رسند درتنگدستی ندارند راه و رسم خودپرستی

ضمن عرض سلام خدمت ریاست محترم جمهور وهیأت همراه،ما نمایندگان صنف لنجداران و ملوانان شهرستان دیلم در ذیل هرچند به اختصار برخی مسائل،مشکلات و خواسته های خود را بیان نموده ایم و انتظار داریم دولت حضرتعالی در راستای اجرایی نمودن شعاراصلی انتخاباتی خود،تدبیری اندیشیده و امید از دست رفته این قشر عظیم شهرستان رادوباره به آنان بازگردانند. ان شاء الله.
خداوند با ایجاد ارتباط میان حرکت کشتی ها در دریاها و بهره برداری انسان از منافع آن (بقره آیه ۱۶۴) و این که این حرکت و رام شدن دریا ازعنایت و رأفت و رحیمیت الهی بوده است،می خواهد این معنارا به انسان گوشزد کند که چنین توانایی تنها از عهده انسان به عنوان مظهر حاکمیت و ربوبیت خداوندی بر می آید وهیچ موجودی ازچنین توان برخوردار نیست.بنابراین،دریانوردی هنر شگفت است که تنها از عهده انسانی برمی آید که مظهر حاکمیت و ربوبیت است.این معنا درآیه ۶۶ سوره اسراء به روشنی بیان می شود و ارتباط میان حرکت کشتی و دریانوردی و ربوبیت الهی بیان می شود.
شهرستان دیلم در شمالی ترین نقطه استان بوشهر در یک موقعیت استراتژیک داخلی و بین المللی واقع گردیده است.بندر دیلم به دارالمومنین استان شهرت داشته و اهالی شهرستان در کلیه مسائل سیاسی ،اجتماعی،فرهنگی واقتصادی پیرو و مطیع فرمایشات امام راحل (ره) در گذشته و در حال نیز در ادامه راه آن بزرگوار و به عنوان سربازی جان نثار به فرمایشات ورهنمودهای مقام معظم رهبری لبیک می گویند.به عنوان مثال این مرزداران غیور دردوران جنگ تحمیلی با رساندن مهمات و آذوقه به سربازان اسلام و همچنین بستن مسلسل بر عرشه لنج های چوبی خود نقشی بی بدیل درشکست حصار آبادان داشته اند.درزمینه زدن مهر تأیید بر نظام مقدس جمهوری اسلامی نیز همین بس که درتمامی انتخابات ادوار گذشته با شور وشوق شرکت نموده منجمله انتخابات اخیر ریاست جمهوری که حضرتعالی دارای بیشترین درصد رأی در میان مردم منطقه بودید.در زمینه فرهنگی نیز در این دارالمومنین خبری از جرائم هنجارشکن و باشرارت نیست ، شاعر و تحصیل کرده فراوان دارد و از همه مهمتر دارای ۷۲ شهید گلگون کفن می باشد.از لحاظ اقتصادی نیز که توضیح واضحات بوده چرا که برخی از حساس ترین و مهمترین تأسیسات نفتی دراین شهرستان واقع گردیده است و اما انتظارات به جا و بسیار پایین این مردم از شما فراهم نمودن شرایط کسب روزی حلال می باشد. در شهرستان دیلم نیز مانند سایر شهرستان های دارای مرز آبی ، شغل و درآمد و امرار معاش اکثریت افراد جامعه از طریق دریا و دریانوردی تأمین می گردد و این امر از قدیم الایام بدین صورت رایج بوده است منتهی چند صباحی است که لنج های مردم به زمین نشسته و رونقی وجود ندارد.در صورت غیر فعال شدن لنج ها، ملوانان ، کاسبان ، تجار ، انبارداران ، مالکان وسایل نقلیه ، کارگران مربوطه و … نیز متضرر و بیکار می شوند.علل متعددی وجود دارد که هرچند برخی بواسطه تحمیل تحریم های غیر قانونی و نابحق استکبار جهانی می باشد همچون وضعیت نرخ ارز وعدم اجرای سریع پروژه های عمرانی مربوط به زیر ساخت های دریا و دریانوردی همچون اسکله ،لایروبی ، جاده های مواصلاتی ، ساختمان های اداری ، انبارها و … منتهی برخی تحریم های داخلی و شاید کم توجهی مسئولین کشوری نیز در این امر سهیم باشد چرا که بدون در نظر گرفتن مناطق خاصی چون بنادر مرزی هر قانونی را در تهران و یا هر مصوبه ای را که در تهران تصویب می کنند برای کل کشور لازم الاجرا می دانند.در کل شرایط منطقه چندان رضایت بخش نمی باشد وتفاوت های زیادی در بنادر مرزی وجود دارد ، چطور در یک بندر که تعداد لنج های آن به مراتب کمتر از بندر دیلم می باشد (در استان همجوار) بازارچه مرزی تأسیس می شود؟ در خصوص قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارزمصوب سوم دی ماه ۱۳۹۲ که حتی برخی از دولتمردان حضرتعالی نیز نقد بسیار جدی بر آن داشته اند واقعاً می بایست تجدید نظر صورت گیرد.شاید در اینجا نتوان به تمامی جزئیات قوانین مد نظر اشاره نمود اما انتظار می رود جلسه ای با نمایندگان این قشر در رابطه با این موضوع برگزار گردد.
مع الوصف جناب آقای دکتر روحانی ریاست محترم جمهور،خواسته اهالی بندر دیلم از شما تسهیل داد و ستد و یکنواختی وتوجه مسئولین به بنادر استان می باشد.چرا که در صورت ادامه این روند واقعاً مردم منطقه حتی قادر به تأمین نان شب خود هم نخواهند بود زیرا تقریباً تنها راه درآمد اهالی این بندر به صورت مستقیم و غیر مستقیم از دریا و دریانوردی می باشد .نهایتاً منتظر تدابیر حضرتعالی واثر آن در امید و روحیه مردم خواهیم بود.
تعاونی لنج داران بندر دیلم

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

خبر بندر | بندرگناوه، بندر دیلم، بوشهر